U susret Danu opštine Priboj – umesto svečarenja novčane nagrade najboljim studentima

Priboj – Povodom Dana opštine, Opštinsko veće u Priboju donelo je odluku da se ove godine nagradi 18 talentovanih studenata i to iznosom od po 130.000 dinara dinara.

Foto: PP Media

Od kako je 2014. godine, 2. februar ustanovljen kao zvaničan Dan opštine Priboj, lokalne vlasti odlučile su da, umesto rasipanja novca na svečane sednice i fešte, sredstva preusmere na obrazovanje i ulaganje u mlade naraštaje koji u najboljem svetlu predstavljaju opštinu na državnim fakultetima širom zemlje. Tako već celu deceniju, povodom Dana opštine, Priboj nagrađuje novčano svoje najbolje studente i to sa iznosom od po 1000 evra – podatak za isticanje, kojim se ne mogu pohvaliti čak ni razvijenije lokalne samouprave.

Takvu praksu, Pribojci nastavljaju i ove godine. Prema Konačnoj rang listi, nagrade povodom Dana opštine dobiće 18 talentovanih studenata- Soković Miloš, Mijušković Jovana, Mehović Azra, Spajić Kristina, Dragutinović Luka,  Marković Biljana, Gogalić Ena, Mićanović Danilo, Bekonja Tanja, Pilica David, Milićević Miloš, Savić Teodora, Nikitović Marko, Islamagić Amila, Gudurić Ana, Dragutinović Filip,  Papić Milica i Gole Vasilije. Lepa vest je, da su pribojski većnici, imajući u vidu rast cena na tržištu i želju da motivišu studente da nastave istim tempom, na današnjoj sednici opštinskog veća povećali iznos nagrade, pa će, povodom Dana opštine, studentima jednokratno biti isplaćena nagrada u iznosu od po  130.000 dinara.

Inače, opština Priboj obeležava kao Dan opštine, 2. februar, dan kada je Priboj prvi put pomenut u pisanim dokumentima u Povelji Kralja Fridriha III koja je izdata u Beču, 2. februara 1448. godine.

PP Media