U utorak zaseda novovaroški parlament, na dnevnom redu imenovanje direktora TO Zlatar

Nova Varoš – Ukoliko odbornici aminuju predlog, izbori za savete mesnih zajednica na teritoriji opštine Nova Varoš održaće se u petak 4. juna. Imenovaće se i Drugostepena izborna komisija koja će u saradnji sa Opštinskom izbornom komisijom sprovesti ove izbore.

U utorak nova sednica SO Nova Varoš, foto: A.Rovčanin

Odluka o raspisivanju izbora u svih 13 mesnih zajednica, samo je jedna od tačaka o kojoj će raspravljati odbornici Skupštine opštine Nova Varoš na narednom zasedanju. Sednica je zakazana za utorak, 25. maj, u 10 sati. Кako bi se ispoštovale epidemiološke mere održaće se, kao i osam prethodnih, u velikoj sali Doma kulture.

Predsednik Skupštine dr Branko Popović predložio je za zasedanje dnevni red sa 17 tačaka. Ukoliko predlog dobije „zeleno svetlo“, osim o završnom računu budžeta za 2020. odbornici će raspravljati i o predlogu prvog rebalansa ovogodišnjeg opštinskog budžeta. Ovim predlogom ukupan budžet se povećava za 176,9 miliona dinara, na osnovu prenetog viška prihoda iz ranijih godina i namenskih transfera od strane Republike.

Na dnevnom redu je i predlog da se dosadašnji vršilac dužnosti Branko Pucarević imenuje za direktora Turističke organizacije „Zlatar“, a biraće se i članovi Кomisije za sprovođenje postupka otuđenja imovine iz javne svojine opštine, kao i Кomisije za planove opštine Nova Varoš. Pred odbornicima će se naći i izveštaji i planovi rada Opštinskog centra za socijalni rad, Javne ustanove „Sportski objekti“ i Turističke organizacije regije Zapadna Srbija. Razmatraće se i ponuda preduzeća „Novateks“ iz Nove Varoši koje se bavi proizvodnjom zaštitne opreme da kupi zgradu nekadašnje Fabrike obuće „Zlatar“, u kojoj trenutno rade kao zakupci dela prostorija.

Varoške novine