U Zalugu asfaltirano preko kilometar puta

U prijepoljskom naselju Zalug u toku su radovi na asfaltiranju pet uličnih krakova ukupne dužine blizu 1200 metara. Vrednost ovih radova iznosi nešto više od 4 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena.
Blato i prašina bili su svakodnevnica meštana dela naselja Zalug koji žive nedaleko od ovdašnje Osnovne škole. Asfaltiranjem dva kraka putnog pravca u dužini od oko 500 metara staće se na kraj mukama ovih meštana.
Asfalt je stigao i na drugu stranu Zaluga. Naime krak puta sa donje strane glavne ulice u ovom naselju takođe je asfaltiran. Meštani kažu da su na asfaltiranje ove ulice čekali više od 20 godina.
Iz Mesne zajednice Prijepolje kažu da će završetkom ovih radova čak pet krakova putnih pravaca u Zalugu dobiti asfalt, kao i da je za ovo naselje posle rebalansa budžeta planirano još aktivnosti.
„Dužina ulice prema Osnovnoj školi levi i desni krak je negde oko 500 metara, a vrednost investicje iznosi preko 1 700 000 dinara. Radovi su u toku na krakovima u dužini od 95, 200 i 350 metara“, kazao je predsednik Mesne zajednice Prijepolje Edin Bećirović.
Prema rečima člana Opštinskog veća Esada Hodžića do kraja godine radiće se na asfaltiranju brojnih ulica i seoskih puteva. Radovi će se izvoditi sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali. U narednoj godini planiran je nastavak radova, a akcenat će biti stavljen na putne pravce koji unapređuju razvoj malinarstva u opštini Prijepolje.
https://youtu.be/2CV7almYKVk
PP Media