Učenici Medicinske škole medijski najpismeniji u Novom Pazaru

Novi Pazar – Udruženje „Reper“ privodu kraju relizaciju projekta čiji cilj je medijsko opismenjavanje đaka i doedukacija njihovih profesora. Nakon deset radionica, na različite teme, srednjoškolci su proverili svoja znanja na ovu temu, tokom kviza koji je jedna od poslednjih projektnih aktivnosti.

“Ovo je prvi put da nastavnici i učenici zajedno uče u Novom Pazaru. Edukovani su o nečemu što je danas potreba i o nečemu što je veoma važno, a to je kako da se snađu u “poplavi” dezinformacija”, kaže projekt menadžerka Katarina Radović.

Učenici  Medicinske škole u Novom Pazaru su medijski najpismeniji, pokazao je kviz koji je organizovalo Udruženje “Reper”, posle niza  radionica koje su organizovane, kako bi se na ovu temu učenici srednjih škola što bolje  informisali. Pitanja su se odnosila na prepoznavanje lažnih informacija u moru vesti koje se svakodnevno plasiraju, govora  mržnje u medijima i oglašavanje.

“Održano je deset radionica, kojima su obuhvaćene te tri tematske celine”, objasnila je Radović.

Projekat udruženja “Reper” nosi naziv „Zajedno protiv poplave dezinformacija, đaci i profesori na istom zadatku“, a realizuje se  uz podršku Evropske unije.

RTVNP