Uhapšena dva lica u Novoj Varoši, za jednom osobom policija traga

Nova Varoš – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu uhapsili su dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

Ilustracija: A.Rovčanin

Policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (1972), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita“ DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice DOO „Energija zlatar“ iz Nove Varoši a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R.G., odgovornim licem privrednog društva „Quiddita“, protivzakonito dodelili ugovor ovoj firmi u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš.

Кako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita“ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PP Media