Umesto medijima, opština Prijepolje daje novac porodiljama

Prijepolje -Ove godine u opštini Prijepolje očekuje se realizacija preko 60 projekata, sve u interesu opšteg razvoja grada na Limu, a kada je reč o finansiranju medija, značajno su smanjena sredstva, rekao je prvi čovek ove opštine Drago Popadić nakon održane sednice Opštinskog veća.

Foto: A.Rovčanin

Opštinski većnici dobili su resore i zaduženja kojima će se baviti tokom naredne četiri godine. Veće je donelo odluku da raspise konkurs iz oblasti javnog informisanja, a umesto 11 miliona dinara koliko je bilo predviđeno budžetom, taj iznos je smanjen za 50%. Novac će umesto medija dobiti porodilje, kojima će biti dupliran pojedinačni iznos koji dobijaju za rođenje deteta.

– U prošloj godini imali smo izvršenje bužeta preko 90 posto, svaki dinar temeljito se planira i gledamo da svaki dinar usmerimo na najbolji način. Sredstva za medije su smanjena u iznosu od 40 posto i biće upotrebljena tako da sto posto budu povećani iznosi namenjeni porodiljama, odnosno za svako rođeno dete. Mi smo sada opština koja izdvaja najmanje  iznose za novorođenu decu i na sledećem opštinskom Veću donećemo odluku koji će to iznos biti i da on bude retroaktivno uplaćen od 1.januara ove godine za šta imamo sredstva – rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

On je dodao da će deo sredstava biti opredeljen i za postupak vantelesne oplodnje , odnosno usmeren za program populacione politike.

PP Media i GZS