Uskoro voda za novovaroške stočare

Realizacija projekta za vodosnabdevanje sela Mesne zajednice Božetić u novovaroškoj opštini, krenuće u drugoj polovini ove godine, rekao je danas generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković.

„Projekat je koštao 200 miliona dinara i finasirala ga je Vlada Srbije, Kancelarija za javna ulaganja i Opština Nova Varoš”, ističe Selaković.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević navodi da za realizaciju ovog projekta, koji je nemerljiv za vredne stočare ovog kraja, a koji je bio u fioci 15 godina treba da zahvale ne samo državi već i Nikoli Selakoviću koji nikada ne zaboravlja svoj kraj.

Radosav Vasiljević i Nikola Selaković, čvrsto obećali reševanje problema vodosnabdevanja Božetićkih sela, foto: www.ppmedia.rs

„Ove godine predviđeno je da se dobije 100 miliona dinara iz Kancelarije za javna ulaganja. Papirologiju smo priveli kraju, posle predaje raspisujemo javnu nabavku. Pošto je investicija velika nadam se da će biti završena u naredne dve godine. Nećemo se zaustaviti na velikim projektima jer imamo odličnu saradnju sa Vladom Srbije, predsednikom i ministrima”, izjavio je Vasiljević.

Inače, ovu lokalnu samoupravu juče je posetio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić koji je prvi put obišao Uvačka jezera i obećao 15 miliona za izgradnju vizitorskog centra ili sličnog idejnog rešenja kako bi i Opština Nova Varoš imala dobit od posete.
Izvor: GZS i PP Media