Održana obuka za predsednike biračkih odbora

Opštinska izborna komisija u saradnji sa Opštinskom upravom održala je obuku za predsednike biračkih odbora i njihove zamenike, koji će 24. aprila raditi na izbornim mestima u Prijepolju. Prema rečima načelnice Opštinske uprave u Prijepolju Hanke Hajdarević cilj ove obuke stoji u zanačaju, ozbiljnosti i odgovornosti tog posla.
„Predsednicima biračkih odbora, kao i njihovim zamenicima pojasnili smo pitanja koja se tiču procedure od samog početka, zatim toka i završetka glasanja. Upoznati su sa svim, a kontakt telefon smo ostavili da nas kontaktiraju u svakom momentu kada im nešto ne bude jasno, a sve u cilju da izbori proteknu bez većih problema, kao što je to bio slučaj i do sada“, kazala je Hanka Hajdarević, načelnica Opštinske uprave Prijepolje.
Na svakom biračkom mestu od 45 do 48 ljudi radiće na sprovođenju izbora, što je prema rečima načelnice sasvim dovoljno da posao nesmetano funkcioniše.
U opštini Prijepolje ima ukupno 63 biračka mesta, što je za 15 manje od broja mesta na kojima se glasalo prethodnih izbora. Građani će biti obavešteni na kojim mestima su izvršene promene, dodala je Hajdarević.
PP Media