Veče novopazarskih književnika u Prijepolju

U okviru književne večeri poznati književnik Enes Halilović predstavio je prijepoljskoj publici uspešne pesnike i književnike iz Novog Pazara Birsenu Džanković, Ersana Muhovića i Zehniju Bulića. Ljubiteljima književnosti u Prijepolju predstavljen je i projekat „Ekerman“, koji se odnosi na elektronsku formu časopisa u književnosti.
Na književnoj večeri u prijepoljskom Domu kulture predstavljena su dva značajna projekta, književni časopis „Sent“ i književni veb časopis „Ekerman“. Takođe, ljubiteljima književnosti u Prijepolju predstavljene su i knjige autora ovih časopisa Birsene Džanković, Ersana Muhovića i Zehnije Bulića.
„Ersan Muhović nedavno se našao u najužem izboru za mladog disa, dok je Birsena Džanković prošle godine objavila prvu knjigu, sada je urednica književnog veb časopisa „Ekerman“. Iza Zehnije Bulića stoji šest knjiga (poezija i proza), sekretar je redakcije. Naš cilj je da prijepoljsku publiku uvedemo u novi elektronski projekat „Ekerman“, koji ima posetioce širom sveta, da i oni vide šta je to što nudi elektornska forma časopisa u književnosti“, kazao je književnik Enes Halilović.
Prema rečima Halilovića časopisi „Sent“ i „Ekerman“ sadrže sve rodove književnosti i jako je bitno da i prijepoljska publika bude upoznata sa tom vrstom. On je istakao da su časopisi dostupni svim zainteresovanim ljubiteljima književnosti, a iz prijepoljskog Doma kulture kažu da je njihov cilj da publici u ovoj sandžačkoj opštini predstave sve ono što bi moglo da ih zainteresuje.
Domu kulture u Prijepolju odobren je značajan projekat od strane Ministarstva kulture, a koji se odnosi na specifičnost kulture bošnjaka. Prema rečima urednika bošnjačkog programa Ibrahima Aličkovića, realizacija tog projekta planirana je za septembar ove godine.
PP Media