Veče sevdaha: Ljudski do pobede i iz Nove Varoši

Nova Varoš – U organizaciji liste za Bošnjačko nacionalno vijeće SDP-Husein Memić, u Novoj Varoši je sinoć održano Veče sevdaha. Prisutnima se na početku obratio predsjednik OO SDP Nova Varoš, Alija Mujagić, koji smatra da različitosti treba da spajaju, ne da razdvajaju.

Foto: A.Rovčanin

“Lista SDP-Husein Memić, svojim znanjem, umećem i htenjem zna  kako poboljšati rad BNV za dobrobit svih Bošnjaka, ne samo u Sandžaku nego u celoj Srbiji” rekao je Mujagić.

Govorili su i kandidati na listi za vijećnike za Bošnjačko nacionalno vijeće Samira Ćosović, Sead Trtovac i Vahidin Melajac. Jedinstvenog su stava da lista SDP Husein Memić, ima kvalitet i znanje, a znanje je moć kojom se može i hoće promeniti položaj Bošnjaka.

Foto: A.Rovčanin

Lista SDP Hisein Memić, iz Nove Varoši poslala je jasnu poruku:

“Bošnjaci moraju biti ujedinjeni to je naš cilj, mi smo politički narod, donosimo odluke i nećemo se umoriti. I u ovoj kampanji, pokazali smo zrelost  jer samo ljudski se može do pobede”.

Foto: A.Rovčanin

U zabavnom delu programa nastupili su: Ringo Hamidović, tamburaški sastav Taslidža, Esad Memić, Eldin Šabanović i hor Isa-Beg.

Nakon Nove Varoši, druženje uz sevdah SDP organizuje u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru.

RTVNP i PP Media