Veće usvojilo rebalans budžeta, više novca za investicije

Prijepolje – Prijepoljski većnici jednoglasno su usvojili Odluku o prvom rebalansu ovogdišnjeg budžeta i prosledili Skupštini opštine na usvajanje. Oko 78 miliona, koje je pretilo da ostane neiskorišćeno u ovoj godini, uglavnom je preraspodeljeno direktnim i indirektnim budžetskim korisnicima a ostatak biće utrošen na investicije.

Foto: A.Rovčanin

– Opštinske službe su dobile zadatak da sva sredstva koja budžetski korisnici nisu mogli i ne mogu utrošiti do kraja godinu da skinu sa tih pozicija i vrate u ponovnu raspodelu. Na taj način prikupljeno je oko 78 miliona koji će ponovo biti raspoređeni budžetskim korisnicima koji ne mogu iz redovnih sredstava podmiriti svoje tekuće obaveze, poput energenata, prevoza i slično – istakao je predsednik opštine

Primera radi, za  Dom kulture je potrebno obezbediti oko 4,5 miliona jer se greju na struju i do kraja godine će im troškovi biti znatno uvećani. Pet miliona opredeljeno je za Bolnicu, za nabavku agregata i veš mašine, 12 miliona za JKP Lim za nabavku savremenog traktora za raskresivanje šiblja i čišćenje snega. Za naknadu štete prouzrokovane gradom na području Babina i okolnih mesta opredeljeno je 3,5 miliona. Obezbeđena su sredstva za kompletan završetak radova na vodovodu Mioska a 19,5 miliona za prvu fazu vodovoda Purića Potok. Ostatak će biti utrošen za nastavak asfaltiranja puteva, krpljenja udarnih rupa i sl. Nešto više od 15,5 miliona dobiće osnovne i srednje škole za nabavku energenata i prevoz đaka.

Babić je istakao da će po redovnom odlivu za ugovorene poslove biti utrošeno oko nekih 150 miliona, tako da će se ukupna preneta sredstva u sledeću godinu kretati između 200-250 miliona.

– Dobra vest je da je Svetska banka usvojila projekat izgradnje Dečjeg vrtića u Bostanima. Raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova  očekuje se krajem, eventualno početkom sledeće godine – zaključio je Babić.

PP Media