Vesić na putu ka Mileševi: Biće urađena i kanalizacija za Tomovo naselje

Prijepolje – Obilazeći radove na rekonstrukciji puta ka manastiru Mileševi, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da će država, iznaći način da se kuće koje se nalaze na desnoj obali Mileševke, u Tomovom naselju, priključe na kanalizacionu mrežu i da dobiju gradsku vodu, na šta čekaju već pedeset godina.

Foto: A.Rovčanin

Jedan projekat vuče drugi, istakao je Vesić.

-Kroz projekat rekonstrukcije saobraćajnice ka manastiru Mileševi, za koji smo obezbedili sko 600 miliona dinara, u drugoj fazi uradićemo i deo fekalnog kolektora, zatim vodovodne cevi i iskoristićemo priliku kad već radimo put da uradimo sve, tako da će građani ovog dela Prijepolja nakon pedeset godina, kroz ovaj projekat i projekat Čista Srbija, rešiti taj problem – istakao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: A.Rovčanin

Samo u Prijepolju ove godine, država je uložila preko 6 miliona evra u lokalne puteve- prema manastiru Mileševi, za Jagnjilo, Kamenoj Gori a sa tom praksom nastaviće se i naredne godine.

-Za Prijepolje je najvažnije da ćemo raditi brzu saobraćajnicu od Nove Varoši do Duge Poljane koja treba da počne da se projektuje narednih nedelja. Tako ćemo i Priboj, Prijepolje i Novu Varoš povezti sa autoputem prema Beogradu što će ovde u potpunosti promeniti način života. Ova tri mesta neće ostati zapostavljena. Predsednik Vučić je insistirao na tome da se vežu ove tri opštine. Put koji smo planirali da radimo za Kosaticu proširićemo sa tri na šest metara širine, tako da ćete na taj način biti povezani sa autoputem – objasnio je Vesić.

Sledeće godine planirana je i rekonstrukcija pruge Valjevo – Vrbnica što će samo još više uvezati ove krajeve sa drugim delovima Srbije, poručio je ministar Vesić.

PP Media