Više novca za modernizaciju novovaroških saobraćajnica

Nova Varoš – Budžetom opštine Nova Varoš ove godine predviđeno je 40 miliona dinara za modernizaciju putne infrastrukture a na narednoj skupštini u planu je da se rebalansom taj iznos uveća za 20 miliona.

Više novca za modernizaciju saobraćajnica, foto: PP Media

Pored 12 putnih pravaca, koji su planirani lane da se asfaltiraju, međutim zbog pandemije korona virusa preneti su za ovu godinu, u planu je asfaltiranje novih puteva u seoskim mesnim zajednicama, a radiće se i na sanaciji gradskih ulica, od kojih je najvažnija put niz Ružinu bašču, izjavio je predsednik opstine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

On ističe da je ove godine akcenat stavljen na izgradnju lokalnih puteva. Pare nisu problem, ali izvođači radova na modernizaciji putne mreže jesu.

-Raspisali smo javne nabavke u 8 mesnih zajednica za popravku makadamskih puteva. Pola nabavki je poništeno, jer se niko od izvođača nije prijavio na tender, tako da je obaveza na opštini da ponovi te javne nabavke i poveća procenjenu vrednost kako bi animirali izvođače radova da se jave – istakao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

On naglašava da nastavljena izgradnja šest kilometara puta u Njivicama kroz Donju Belu reku koju finansiraju Putevi Srbije, a radiće se dosta i na gradskoj infrastrukturi.

PP Media