Delegacija BNV posetila Priboj

Priboj – Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsednicom dr Misalom Pramenković, nakon Prijepolja posetila je Priboj, gde je sa opštinskim rukovodstvom razgovarala o daljoj saradnji, realizaciji zajedničkoh projekata i unapređenja položaja Bošnjaka u ovom gradu.

Foto: Opština Priboj

Čestitajući dr Misali Pramenković na izboru, predsednik opštine Lazar Rvović, podsetio je na tradicionalno dobre komšijske i međunacionalne odnose Srba i Bošnjaka u Priboju.

– Mi smo ovde upućeni jedni na druge, i nastojimo da ekonomskim osnaživanjem grada i poboljšanjem standarda građana, kao i realizacijom zajedničkih privrednih i infrastruktutrnih projekata, unapredimo život svih naših građana, a time i Bošnjaka. Te odnose treba i ubuduće da unapređujemo samo dijalogom, razgovorima i dogovorima, i naravno zajedničkim investicijama – rekao je Rvović.

Zahvaljujući se na čestitkama i dobrodošlici, dr Misala Pramenković je istakla da je BNV i do sada imalo dobru saradnju sa opštinom Priboj, a da je  cilj ovakvih poseta upoznavanje sa trenutnim stanjem i iznalaženje mogućnosti da neke stvari u lokalnim sredinama, koliko je to moguće poprave i unaprede.

– Očuvanje maternjeg jezika i promocija i zaštita  kulture Bošnjaka su glavni postulati rada BNV, uz implemntaciju i prava i obaveza Bošnjaka, a sve u skladu sa Ustavom ove zemalje  – istakla je dr Pramenković.

Na sastanku se razgovaralo i o nekim lokalnim  projektima na polju kulture i očuvanja identiteta Bošnjaka, ali i realizaciji kapitalnih projekata kroz IPA fondove Evropske unije, čime će se poboljšati  život svih građana ove lokalne samouprave.

PP Media