Više od 60 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Prijepolju

Prijepolje – U opštini Prijepolje u toku je realizacija projekta unapređenja komunalne infrastrukture u naselju Ravne, čiji se završetak očekuje za mesec dana i izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu, a u planu je gradnja višenamenskog parka u kompleksu zgrada „Stadion“, saopštilo je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj.

Foto: A.Rovčanin

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Prijepolje. On se sastao sa predsednikom opštine Dragom Popadićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima i novom projektu koji će sufinansirati u ovoj opštini.

– Drago mi je što će meštani naselja Ravne dobiti stabilno vodosnadbevanje i čistu vodu za piće. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u ovaj projekat uložilo više od 16 miliona dinara, a pored ovog projekta sufinansirali smo još dva u Prijepolju. Želimo da nastavimo sa ulaganjem u ovu opštinu i u planu imamo veliki projekat – višenamenski park u kompleksu zgrada „Stadion“ gde se planira izgradnja dečjeg igrališta, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj planira da ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80% od ukupnog iznosa – rekao je ministar, dodavši da je to jedan od najvećih projekata ne samo u Zlatiborskom okrugu već i u Srbiji.

Foto: A.Rovčanin

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji, podseća se u saopštenju Ministarstva, a sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

PP Media