Višestruki prestupnik pretio privredniku: Sud ga pustio na slobodu

E. N. iz Prijepolja, koji je u subotu uhapšen zbog sumnje da je slao preteće poruke privredniku Andanu Mušoviću iz tog grada, kome je pre tri meseca zapalio dva automobila, u ponedeljak je pušten na slobodu posle isteka policijskog zadržavanja od 48 časova.

Osnovni sud u Prijepolju nije prihvatio predlog Osnovog javnog tužilaštva da se E. N. odredi pritvor zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, i to samo dvadesetak dana pošto mu je ukinut pritvor zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti.

U dvorište porodice Mušović 3. novembra prošle godine, bačen je molotovljev koktel koji je izazvao požar u kome su izgorela dva njegova automobila, a vatra se potom proširila i na potkovicu njegove porodične kuće a tom prilikom oštećena je i kuća Adnanovog prvog komšije. Brzom reakcijom vatrogasa tada je izbegnuta prava tragedija jer se Mušović sa suprugom i troje dece spasao bežeći od vatrene stihije na sporedni izlaz kuće.

Policija je tada uhapsila E. N. pod sumnjom da je bacio eksplozivnu napravu i određen mu je pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti. On je iza rešetaka ostao sve do 22. decembra kada mu je sudija Milan Vasiljević ukinuo pritvor, našavši da više ne postoje razlozi za njegovim daljim zadržavanjem.

-Prosto ne mogu da verujem da je pušten čovek na slobodu koji je ugrozio pet života. U strahu smo, naša deca imaju po 15 godina, a moram po njih u školu jer se bojim da bi ih taj čovek mogao povrediti – u dahu priča Adnan Mušović.

Tokom minule sedmice Mušović je dobio preteće SMS poruke u kojima mu je „neko“ poručio „da se na ovome neće završiti“ i upozorio ga „ko sve stoji iza mene“. On je pretnje odmah prijavio policiji.

Pod sumnjom da je slao poruke preteće sadržine Mušoviću E. N. je priveden u petak i potom saslušan, a dan kasnije, kada je policija otkrila određene dokaze koji ukazuju da je on učinilac krivičnog dela, uhapšen je i određeno mu je zadržavanje.

– Prelog tužilaštva je bio da mu se odredi pritvor do 30 dana, za svaku dalju informaciju morate se obratiti Osnovnom sudu u Prijepolju – kratko je kazala za „Novosti“ potparol OJT Jasminka Bošković.

Novinari u ponedeljak od sudije Milana Vasiljevića nisu uspeli da saznaju razloge zbog kojih je E. N. pustio da se brani sa slobode. Iz Osnovnog suda u Prijepolju poručeno da je sudija zauzet i da danas ne može da govori.

Ova odluka kod porodice Mušović izazvala je razočarenje u prijepoljsko pravosuđe.

-Ako je odluka da ga puste iz pritvora zbog paljenja automobila i kuće i ugrožavanja bezbednosti moje porodice za nas bila šok, onda ne postoje reči kojim bih objasnio stanje u kome se nalazimo danas. Ona vatra što je gorela u mom dvorištu je za sud, izgleda, bila samo logorska vatra, a pretnje na moj račun samo dečja šala. Hvala tužilaštvu i policiji što su časno odradili svoj posao, ali odluka suda me je navela da dignem ruke od svega, ovo je za mene završen slučaj. E .N. me je pobedio i skidam mu kapu, rešenjem o neodređivanju pritvora sam shvatio njegovu poruku da neko moćan stoji iza njega. Jedino što tražim je stalna policijska zaštita za mene i moju porodicu koju sam i pismeno zatražio od policije, – naglasio je Adnan Mušović i dodao da je advokatima koji su ga zastupali u ovom slučaju, otkazao punomoćje jer „protiv ovoga se ne može boriti“.

Inače, pred Osnovnim sudom u Prijepolju protiv E.N. se vodi više krivičnih postupaka od kojih je jedan za utaju poreza, međutim taj predmet i dalje tavori u sudijskoj fioci.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *