Vladika Atanasije osudio napad na Islamsku zajednicu u Pljevljima

Pljevlja/Prijepolje – Nakon što su nepoznate osobe kamenovale  jutros, prostorije Islamske zajednice  u Pljevljima a kroz prozor polomljenog stakla ubačena je i poruka na kojoj je ispisano “Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica” oglasio se episkop mileševski Atanasije, koji je najoštrije osudio varvarski napad na Islamsku versku zajednicu u Pljevljima.

Episkop mileševski Atanasije, foto: A.Rovčanin

On je naveo da kamen bačen na Islamsku zajednicu istovremeno i kamen bačen na manastir Svete Trojice

– Budući da zbog trenutnih administrativnih procedura na granici nismo u mogućnosti da lično posetimo Islamsku zajednicu i izrazimo naše saosećanje povodom nemilih događaja, to će danas učiniti naši sveštenici iz Pljevalja. Čin kamenovanja Islamske zajednice u Pljevljima izazvao je u našem srcu neizmernu tugu, kao i u svakom pravoslavnom hrišćaninu Mileševske eparhije. Кamen bačen na Islamsku zajednicu je istovremeno i kamen bačen na manastir Svete Trojice. Molimo se Bogu da unese mir u svako uznemireno srce i da stane na put zlim ljudima koji bezočno udaraju na islamske svetinje. Pozivamo nadležne organe da što pre otkriju počinioce i kazne ih po zakonu – naveo je vladika Atanasije.

Inače, i tokom slavlja izborne pobede opozicije u Pljevljima napadnuta su dva muškarca islamske veroispovesti a demolirano je više objekata čiji su vlasnici građani takođe islamske veroispovesti.

Incident u Pljevljima osudila je i većina političkih partija, uključujući i tri koalicije koje su na parlamentarnim izborima 30. avgusta osvojile većinu.

PP Media