Vojni lekari obišli sela kod Priboja

Priboj – U okviru uspešne saradnje naroda i Vojske Srbije, već tradicionalna akcija “Vojni lekar na selu” i ove godine realizovana je i na području opštine Priboj.

Foto: Opština Priboj

Uz podršku lokalne samouprave, vojni lekari su 18.oktobra boravili mesnim zajednicama Sjeverin i Кalafati i tako primarnu zdravstvenu zaštitu, maltene na kućnom pragu, pružili uglavnom starijim žiteljima ovih sela, razgovarali sa njima, obezbedili im potrebne lekove i pružili stručna uputstva za njihovo dalje lečenje.

Ljudski i topao razgovor je ponekad nabolja terapija a mladi vojni lekar je sa zadovoljstvom razgovarao sa meštanima ove dve mesne zajednice, i ne samo o njihovim zdravstvnim tegobama već i o njihovom svakodnevnom životu, što je za njega bila posebna čast i privilegija.

Foto: Opština Priboj

O Vojsci Srbije i vojnim lekarima narod ovog kraja, oduvek je imao visoko mišljenje ,zato je i odziv bio iznad svih očekivanja, a meštani su ovakvom akcijom prezadovoljni.

Vojska Srbije obezbedila je i besplatne lekove, koje su pacijenti dobijali shodno propisanoj terapiji,a Crvni krst Priboja sve pacijente darovao je i svojim poklon paketima.

Lokalna samouprava i ovoga puta zdušno je pomogla realizaciju jedne ovakve plemenite akcije.

A da je akcija „Vojni lekar na selu“ u potpunosti uspela, govori i podatak da su vojni lekari u ovim selima, ostali mnogo duže od predviđenog vremena,čak do večernjih sati,jer nisu napustili selo, sve dok nisu pregledali i poslednjeg pacijenta.

PP Media