Vrtić u Prijepolju još po starim cenama

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju, donelo je odluku da cena boravka dece u vrtiću ostane na prošlogodišnjem novou, uprkos ekonosmkim pokazateljima koji ukazivali da je poskupljenje neminovno. Pravilnik za utvrđivanje cene vrtića, predviđa da roditelj plaća 20 odsto od ekonomske cene.

Foto: A.Rovčanin

Većnici su razmatrali šestomesečnim izveštaj o ostvarivanju budžeta za tekuću godinu, i konstatovali da je u poređenju sa istim periodom od lane on nadeleko bolji. Doneta je odluka da se nakon duže od jedne decenije poveća cena prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Prijepolja. Tako će  najeftinija karta, umesto dosadašnjih 50 dinara koštati 86 dinara. Opštinsko veće usvojilo je Pravilnik za dodelu auto sedišta za decu rođenu u ovoj godini. Veće je dalo saglasnost Turističkoj orgaizaciji da počne izradu Strategije razvoja turizma za period od 2024. do 2029. godine.

Svi ekonomski pokazatelji pokazivali su da je poskupljenje boravka dece u vrtiću neminovno, međutim prijepoljski većnici nisu želeli da nametnu veću globu roditeljima, pa je doneta odluka da povećanja cena ne bude.

– Uprkos ekonomskim pokazateljima odlučili smo da cena vrtića ostane nepromenjena – izričit je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: A.Rovčanin

Opština Prijepolje sve stavke koje su predviđene u okviru mera Programa za rad Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja polako realizuje, kaže Popadić.

– Doneli smo Pravilnik za dodelu auto sedišta, videćemo da li ćemo to deliti sukcesivno ili ćemo kao prošle godine uz obuku deliti i auto sedišta za svu decu rođenu u ovoj godini. Sredstva koja su namenjena za povećanje bezbednosti u saobraćaju ove godine biće izvršena od preko 90%, što nije bio slučaj ranijih godina – tvrdi Drago Popadić.

Parametri pokazuju da je izvršenje budžeta, za prvih šest meseci u ovoj godini daleko veće neko u istom periodu prošle godine.

– Kada uporedimo izvršenje budžeta u ovoj i prethodnoj godini, vidimo da je ono daleko veće neko lane. Brojke govore da će izvršenje budžeta za devet meseci tek pokazati pravo stanje – ističe Popadić.

PP Media