Vuk Jeremić: Pogubna spoljna politika Vučićeve vlade

Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji, izjavio je u Prijepolju predsednički kandidat Vuk Jeremić.
Juče je naš premijer imao sastanak sa kancelarkom Merkel, to je sudeći po njihovim osmesima i zagrljajima bio jako dobar sastanak, ali na tom sastanku naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija. O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara“, istakao je Jeremić.

Vuk Jeremić kandidat za predsednika Srbije, foto: www.ppmedia.rs


Jeremić je premijera Srbije Aleksandra Vučića upitao zašto je to tako i da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi na samo puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka.

Jeremić je naglasio da je nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila Vučiča i za 1,16 odsto ekonomskog rasta.

„Godišnji rast BDP-a od 1,16 odsto koji je pomenula kancelarka Merkel nije ista cifra koju pominje premijer Vučić, a on je nije ispravio. Ne znam ko govori istinu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je zaključio da se spoljna politika Srbije vodi na najblaže rečeno nestručan, a vrlo verovatno poguban način.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *