Za IRIS nude siću

Metodom neposredne pogodbe uz prikupljanje pisanih ponuda, u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, održana je prodaja nekadašnjeg tekstilnog giganta, Industrije konfekcije, dugmadi i šnala IRIS. Dragoslav Gojak iz Prijepolja ponudio je za imovinu IRIS-a nešto više od 47 miliona dinara. Procenjena vrednost imovine koja se prodavala iznosila je blizu 302 miliona dinara, kako je ponuda koju je dostavio Gojak niža od 50% od procenjene vrednosti imovine, stečajni upravnik će se obratiti Odboru poverilaca radi donošenja konačne odluke o datoj ponudi.

Najznačajniju imovinu IRIS-a čine objekti, zalihe i oprema u Valterovoj ulici i prodajno magacinski i stambeni prostor u ulici Sandžačkih brigada.

Tokom prošle godine bilo je šest neuspelih prodaja IRIS-a. Na poslenjoj prodaji, ponuđeno je 40 miliona dinara za kupovinu oglašene imovine, na šta Odbor poverilaca tada nije dao saglasnost za prodaju.

Inače u Irisu, je tokom uspešnog perioda poslovanja za vreme postojanja bivše Jugoslavije bilo zaposleno skoro 1200 radnika. Ovo preduzeće, Agencije za privatizaciju prodala je u aprilu 2009 godine po početnoj ceni od oko 22 miliona dinara Rajku Markoviću iz Beograda, međutim u gradu na Limu se tada pričalo da je iza kupovine stojao kontraverzni biznismen Goran Tomašević, kupac brojnih preduzeća koja su kasnije zatvorena širom Srbije. Kako nisu ispoštovane ugovorom preuzete obaveze država je raskinula privatizaciju i postavila stečajnog upravnika.

PP Media