Ispravno vozilo bezbedno vozilo

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 23. do 28. novembra 2015. godine, sprovesti preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO–BEZBEDNO VOZILO”- kaže se u saopštenju MUP-a Srbije dostavljenom našem portalu.
Osnovni cilj akcije je besplatna provera tehničke ispravnosti vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Takođe, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike da provere ispravnost svojih vozila i spremni dočekaju odvijanje saobraćaja u otežanim uslovima, kao što su sneg, kiša, poledica i sl.
Po završetku ove akcije, pripadnici saobraćajne policije intenzivno će vršiti kontrolu tehničke ispravnosti svih vozila.
Zbog učinjenih prekršaja nepoštovanja pravila saobraćaja, prema vozačima biće preduzete zakonom propisane mere.
PP Media