Za tri start up centra u Užicu, Priboju i Arilju 139 miliona dinara

Užice/Arilje/Priboj – Ministar Nenad Popović uručio je u četvrtak u Užicu ugovore za izgradnju inivacionih start up centara u Užicu, Priboju i Arilju za koje je Vlada Republike Srbije izdvojila 139 miliona dinara.

Opština Priboj će startup centar realizovati zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom industrijski parkovi iz Priboja.

– Kada damo šansu ljudima da kroz ovaj centar razvijaju svoje ideje onda možemo da imamo šansu da privreda bude razvijena, da će znanje pobeđivati i da se nećemo stalno oslanjati da nam pomažu drugi, Vlada ili ministar, a mi da sedimo i čekamo – naveo je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ministar Popović,zadužen inovacije i tehnološki razvoj, istakao je da izgradnjom start up centara Vlada želi da stvori uslove da se mladi inženjeri po završetku studiranja,vrate u Užice, Priboj i Arilje i da osnuju svoje kompanije i umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima rade za ceo svet.

– Vlada Republike Srbije će im obezbediti ne samo prostor, već i najnoviju opremu, umrežiće ih sa ostalim start up centrima u Srbiji a imaće i pravnu, finansijsku, računovodstvenu i marketinšku podršku.Tako ,Vlada će finansirati i mentorstvo,jer želimo da mladi koji imaju ideje uz pomoć mentora da ih pretvore u proizvod koji ima šansu na tržištu – rekao je Popović.

Ministar je rekao i da se nada da će inovacioni start up centri u Užicu,Priboju i Arilju biti uspešni kao i u Beogradu,Novom Sadu u koji upošljavaju hiljadu inženjera koji posluju sa celim svetom.

Otvaranje Regionalnih inovacionih startap centara deo je programa podrške Republike Srbije i resornog Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Regionalne inovacione startap centre do sada su dobili Valjevo, Pirot, Kruševac, Gornji Milanovac, Zrenjanin i Čačak.

PP Media/ZoomUE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *