Pesničke vatre zlatiborske u čast Getea i Vuka

Zlatibor – Šeste „Pesničke vatre zlatiborske“ u organizaciji Opštine Čajetina biće održane u nedelju 22. septemtembra,pod sloganom „Dok živiš, budi živ“, a biće posvećene 270. godišnjici Jovana Volfganga Getea i Vuku Stefanoviću Karadžiću.

Sa Šumatnog brda, gde je do sada održavana ova manifestacija, „Pesničke vatre zlatiborske se sele“ u novootvoreni Kulturni centar na Zlatiboru, a ovogodišnja Povelja biće uručena piscu Milovanu Vitezoviću.

U programu će nastupiti književnici iz Azerbejdžana, Republike Srpske, Severne Makedonije i Slovačke, a njihodi domaćini biće pesnici Mirjana Ranković Luković, Miljurko Vukadinović, Milosav Radibratović i Slobodan Ristović. Najavljeno je učešće glumaca Vjere Mujović, Feđe Stojanovića i Slobodana Ljubičića, pijaniste Radeta Radivojevića i soliste Opere Narodnog pozorišta iz Beograda Aleksandra Stamatovića, te nastupa hora OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine.

Tradicionalna vatra, simbol ovog kulturnog događaja, opet će se paliti na Šumatnom brdu po završetku po završetku događaja u Kulturnom centru.