Za unapređenje zdravstvene zaštite u Prijepolju iz opštinske kase izdvojeno 20 miliona dinara

Prijepolje – Privremeni organ Opštine Prijepolje je usvojio finansijske planove i programe poslovanja preduzeća i ustanova za ovu godinu čiji je osnivač lokalna samouprava. Lokalno rukovodstvo apelovalo je na direktore da racionalno troše novac prilikom realizacije programa. Iz opštinske kase je izdvojeno 20 miliona dinara za unapređenje zdravstvene zaštite, što će omogućiti nastavak rada stomatoloških ordinacija u zdravstvenim stanicama Brodarevo i Kolovrat.

Foto: A.Rovčanin

Javno komunalno preduzeće “Lim”, uskoro bi moglo da postane profitabilna firma. Naime, dolaskom nove direktorice i uz pomoć opštine Prijepolje za samo pola godine, gubitak koji je iznosio preko 26 miliona dinara smanjen je za čak 22 miliona dinara, pa ti ovo preduzeće već u prvom kvartalu ove godine moglo da pozitivno posluje. Iz lokalne samouprave date su smernice svim direktorima javnih preduzeća i ustanova da racionalno troše novac prilikom realizacije godišnjih programa poslovanja.

– Sva javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač opština moraju se voditi smernicama da racionalno troše novac. Sve ono što uoče tokom realizacije programa da nije neophodno i nužno, gde se mogu smanjiti troškovi direktori to trebaju učiniti – kazao je predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić, foto: A.Rovčanin

Za unapređenje zdravstvene zaštitete izdvojeno je 20 miliona dinara.

– Ovim novcem predviđena je nabavka sredstava i opreme za uspešnije funkcionisanje Doma zdravlja i Bolnice. Ono što je jako značajno, jeste da je programom zdravstvene zaštite Doma zdravlja za ovu godinu predviđeno da će stomatološke ordinacije koje funkcionišu u zdravstvenim stanicama Kolovrat i Brodarevo nastaviti sa radom – istakao je Šantić.

Danas je donešena odluka o formiranju Komisije za raspodelu sredstava u oblasti sporta. Za ove namene je opredeljeno 25 miliona dinara.

PP Media