Zahvalnice donatorima pribojskog zdravstva

U pribojskom Domu zdravlja organizovana je prigodna svečanost na kojoj su uručene zahvalnice donatorima koji su, za vreme vanrednog stanja, u vidu medicinske i zaštitne opreme pomogli pribojsko zdravstvo u borbi protiv korona virusa.

Uručene zahvalnice donatorima zdravstvenih ustanova u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

U ime bolnice i Doma zdravlja, kao i zaposlenih u tamošnjem zdravstvu i pacijenata, donatorima su se zahvalili direktori ovih zdravstvenih ustanova, doktori Peđa Terzić i Vladimir Milinković,  ističući da zahvaljujuci donacijama pribojsko zdravstvo raspolaže svom potrebnom opremom i da je spremno ukoliko dođe do novog talasa epidemije.

– Pomažući zdravstvu, pomažemo sebi i svim građanima Priboja – istakao je ispred donatora Momir Spajić, vlasnik firme Kompa teks.

Zbog izuzetnog doprinosa pribojskom zdravstvu i donacija u vidu zaštitne i medicinske opreme, zahvalnice su uručene privatnim preduzetnicima Momiru Spajiću i  Muameru Hasanagiću, predstavnicima firmi Cincović doo, Poliester komponente i Poliester grupi doo, Predragu Peđi Batasu, porodici Gudurić iz Priboja kao i sportisti Aleksandru Prijovicu, medicinskom radniku iz Prijepolja Milovanu Milićeviću, narodnom poslaniku Krstu Janjuseviću i opstini Priboj.

– Osnovna dužnost opštine Priboj je da pomogne koliko može zdravstvu da bi se obezbedila maksimalna zdravstvena zaštita njenih građana – istakao je zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić i dodao da ce opština i ubuduće preko Vladine Kancelarije za javna ulaganja nastaviti da ulaze u obnovu pribojsku zdravstva.

– Trenutno se radi projektno tehnička dokumentacija za potpunu rekontrukciju Opšte bolnice Priboj i Doma zdravlja, sa toplanom koja će umesto mazuta koristiti biomasu i grejati ova dva objekta, za koju se nadam da će biti gotova za dva do tri meseca. Posle tehničke kontrole dokumentacije od strane Kancelarije za javna ulaganja i odobrenja resornog ministarstva, pristupićemo radovima. Za godinu i po do dve imaćemo potpuno rekonstruisanu Opštu bolnicu i Dom zdravlja Priboj na način na koji su i rekonstruisane škole u novom delu grada – zaključio je Vasilić.

PP Media