Zajednička akcija pojačane granične kontrole Uprave granične policije i Uprave carina

Prijepolje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije i Uprave carina, u okviru Sporazuma o saradnji u oblasti integrisanog upravlјanja granicom, realizovali su 30. i 31. maja zajedničku akciju pojačane granične kontrole u mestu Kolovrat, kao i na graničnim prelazima Gostun i Jabuka, a koji su u zoni odgovornosti Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori.

Foto:MUP

U ovoj akciji koja je usmerena na sprečavanje i otkrivanje pokušaja krijumčarenja lјudi i robe, opojnih sredstava, oružja i municije, neprijavlјenog novca i drugih oblika prekograničnog kriminala, kontrolisano je deset putničkih vozila i 40 teretnih vozila od kojih je 29 kontrolisano mobilnim skenerom.  

Tom prilikom otkriven je jedan prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i 33 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima. 

Foto:MUP

Pored otkrivanja krivičnih dela i prekršaja, zajednička akcija je imala i preventivni karakter u cilјu unapređenja saradnje i međusobne razmene iskustava između službi u sistemu integrisanog upravlјanja granicom i zajedničkog korišćenja opreme i tehničkih sredstava za obavlјanje granične kontrole.  

PP Media