„Zajedno za Prijepolje”: Danas mobilijar u Vinogradu, uskoro potpuno novo igralište

Prijepolje – Povodom obeležavanja 1. juna Međunarodnog dana dece, lista “Zajedno za Prijepolje”, organizovala je akciju uređenja ruiniranog dela parka u naselju Vinograd, pored teniskog terena. U parku je postavljen mobilijar namenjen za igru najmlađih žitelja Prijepolja.

Novi mobilijar za park u naselju Vinograd, foto: A.Rovčanin

“Mi smo odlučili da ovde pored teniskog terena postavimo nove ljuljaške i klackalicu i to je naš mali doprinos današnjem danu, a cilj nam je da deci obogatimo i ulepšamo prostor za igru. Zadatak svakom članu društva treba da bude da deci omogućimo što bolji razvoj kako u porodici tako i u lokalnoj zajednici”, kazala je kandidatkinja za odbornika u budućem skupštinskom sazivu Jasmina Mušović.

Jasmina Mušović, kandidatkinja za odbornika na listi “Zajedno za Prijepolje”, foto: A.Rovčanin

Ona je pozvala sve roditelje i decu da dođu i uživaju u novopostavljenom mobilijaru i dodala da je u planu da se slični sadržaji postave u Ivanju i Seljašnici.

Prema rečima Tanje Svičević ovakvi sadržaji veoma su važni za pravilan razvoj dece.

“Svedoci smo da se sve češće kod dece u razvoju primećuju deformiteti kičme i stopala, kao i da ove sprave za fizičke aktivnosti značajno doprinose da se ti nedostatci i smetnje u dečijem razvoju i otklone.

Tanja Svičević, kandidatkinja za odbornika, foto: A.Rovčanin

“Ova akcija mladih iz koalicije ’Zajedno za Prijepolje’ biće samo početak i mi smo tu da ih podržimo. Takođe potrudićemo se da za decu obezbedimo neko veće igralište po uzoru na opštine iz okruženja, koja će biti opremljena najsavremenijim spravama, a savkako biće i bezbedne sa tartan podlogama”, kazala je kandidatkinja za odbornika sa liste “Zajedno za Prijepolje Tanja Svičević.

Inače, Prijepolje je možda i jedini grad u zapadnoj Srbiji koji ne poseduje parkove sa adekvatim mobilijarom i podlogom za bezbedno igranje dece. Samo tokom prošle godine u susednim opšptinama Nova Varoš i Priboj, igrađeno je nekoliko dečijih igrališta koja ispunjavaju sve vezbednosne standarde.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *