Zapažen nastup Prijepolja na Sajmu turizma u Beogradu

Na štandu Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, svoju promociju, u prisustvu brojnih gostiju, imala je Turistička organizacija Prijepolja. O turističkim potencijalima sa kojima raspolaže opština govorio je direktor Turističke organizacije Nebojša Svičević. On je naveo da je ove godine akcenat stavljen na proslavu 800 godina manastira Mileševe.

– Ove godine obeležavamo osam vekova od kada je napravljena ova svetinja, koja više nije samo hram duhovnosti već predstavlja vrlo bitan kulturno-istorijski spomenik, koji posećuju sve religije i narodi –  kazao je Svičević.

Direktor Turističke organizacije Nebojša Svičević foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Pored poljoprivrede lokalna samouprava prepoznala je turizam kao jednu od značajnih privredih grana za razvoj cele opštine. Prvi čovek grada na Limu Dragoljub Zindović, u svom obraćanju između ostalog potsetio je na prirodne lepote sa kojima ta sredina raspolaže.

predsednik opštine Dragoljub Zindović, foto: www.ppmedia.rs

– Kada je bog stvarao prirodu u našem kraju nije škrtario, tako da mi u prijepoljskom kraju imamo bistre i pitke vode, imamo lepe planine i plodne kotline, retke biljke i životinje. Pored toga na našim prostorima su se susretale različite kulture, različite vere i civilizacije, kao posledica su ostali brojni istorijski spomenici. Mi ih čuvamo i rado pokazujemo drugima i ponosni smo na naše pretke – kazao je Zindović.

S obzirom da manastir Mileševa obeležava veliki jubilej 800 godina postojanja, u čast tome fokus ovogodišnje promocije je stavljen baš na manastir Mileševu. Gosti na promociji bili su predstavnici eparhije Mileševske. U njihovo ime prisutne je pozdravio arhijereski namesnik protojerej stravrofor Dragan Vidaković. On je preneo blagoslov vladike Atanasije koji zbog obaveza nije moga da prisustvuje promociji.

Arhijereski namesnik protojerej stravrofor Dragan Vidaković, foto: www.ppmedia.rs

U čast jubileja 8 vekova manastira Mileševe urađena je i monografija posvećena manastiru, koju je prisutnim posetiocima prestavio doskorasnnj kustos manastira i autor monografije Mladen Tomašević. 

Ispred firme Es Komerc Emir Jusović prestavio je koncept Hrana našeg kraja uokviren u brend Volim dobro u ljudima.

Emir Jusović ispred fime Es Komerc prestavio koncept zdrave hrane foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Netaknuta priroda i očuvana životna sredina predstavljaju idealan osnov za proizvodnju organske hrane. Firma Es komerc prepoznala je ovaj potencijal. Kao rezultat nastali su proizvodi kroz koncept Hrana našeg kraja uokviren u brend Volim dobro u ljudima – kazao je između ostalog Jusović.

Promociju Prijepolja upotpunili su narodni guslar Vlastimit Barać, koji je izveo pesmu posvećenu manastiru Mileševi i mladi frulaš Luka Vidaković.

Opštinska delegacija i brojni posetioci pratili su promociju turističkih potencijala Prijepolja ne beogradskom sajmu turizma foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Pored predsednika opštine promociji su prisustvovali njegov zamenik Stanko Kijanović te članovi veća Nebojša Žunić i Milan Gačević.

PP Media