Zasedao novovaroški parlament – realizacija kapitalnih projekata pre kraja godine

Nova Varoš – U Novoj Varoši je danas održana 24. sednica Skupštine opštine na kojoj su, između ostalog, odbornici usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Usvojen je i predlog Pravilnika o sufinanasiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na području ove opštine.

Foto: A.Rovčanin

Tokom rasprave o polugodišnjem izvršenju budžeta mogle su se čuti kritike opozicije da planirani budžet nije razvojni kada se uzmu u obzir iznete brojke i podaci o prihodima i rashodima. Međutim predsenik opštine Radosav Vasiljević objasnio je da je to samo trenutno stanje te da će na kraju godine brojke biti sasvim drugačije.

– Slabije izvršenje budžeta je zbog toga što još uvek nismo platili nijednu fakturu za infratsrukturne radove koji su u toku. Očekujemo završetak radova, nakon čega ćemo izvođačima platiti. Reč je o velikim iznosima. Sutra raspisujemo javnu nabavku za treću fazu radova izgradnje vodovoda u Božetićima, u iznosu od 40 miliona dinara. Zatim ćemo izgraditi parking na Branoševcu, čija cena je 12 miliona. Sledi i raspisivanje javnih nabavki za asfaltiranje puteva kao i za izgradnju kapele, što će u mnogome povećati izvršenje budžeta na kraju godine – objašnjava Vasiljević.

Foto: A.Rovčanin

Odbornici opozicije kritikovali su i izveštaju o radu Turističke organizacije regija Zapadna Srbija za prošlu godinu. Oni smatraju da razvoj turizma u novovaroškom kraju “kaska” ističući da je to grana privrede na koju se ova opština oslanja i u koju polaže mnoge nade i ulaže sredstva, a gotovo da se ne miče, po njihovom mišljenju, sa mrtve tačke.

Odgovarajući na kritike predsednik opštine Vasiljević podsetio je da brojke i statistika govore suprotno što je potkrepio i trenutnim izveštajem o broju ostvarenih noćenja koja su u ovoj godini iznosila 80 hiljada, dok je broj gostiju premašio 20 hiljada što je višesturko bolje u odnosu na brojke od pre desetak godina.

Odbornici novovaroškog parlamenta na današnjoj sednici usvojili su izveštaj o radu Opštinskog veća za prvih šest meseci ove godine.

Na 24. sednici SO Nova Varoš usvojen je predlog Pravilnika o sufinanasiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na području opštine, usvojeni su i Izveštaji o radu javnih preduzeća “3. septembar” i “Regionalne sanitarne deponije Banjica” za 2022. godinu kao i Izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja pomenutih preduzeća za prvih šest meseci ove godine.

PP Media