Završen osmi “Bussiness international Summit – Bist 2019” u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja/Prijepolje – Osmi ”Bussiness International Summit – Bist 2019“ predstavio se, od 21. do 23-eg, kroz četiri programske cjeline: biznis, nauku, kulturu, ali i istorijske i ljudske vrijednosti kao i sajamske izlagače sa konkretnom ponudom, važnom za turizam i uopšte privredu regiona u Vrnjačkoj Banji.

 Naučni skup koji je već postao prepoznatljiv dio naučnih događanja u Vrnjačkoj Banji, Srbiji ali i u regionu, okupio je 500 učesnika iz zemalja regiona koji su razgovarali o novinama i unapređenju razvoja privrednih grana, te poslovnoj saradnji u oblasti turizma i nauke.

Biznis samit obuhvatao je i panel diskusije, a na temu “Država i mali biznis“ govorila je predsjednica udruženja preduzetnica Crne Gore i vlasnica agencije za nekretnine “Millennium“, Edita Dautović, koja je na otvaranju dala pozdravnu riječ.

Na ovom samitu, organizatori pokazuju kako nauka, kultura, tradicija i biznis idu zajedno, odlično se dopunjuju, ali i kvalitetno umrežavaju. Biznis samiti nijesu samo događaj i susret za objavljivanje naučnih radova, nego i forumi za plasiranje znanja – umijeća na potencijalima kreiranja novih tehnoloških mogućnosti.

Osnovni cilj Biznis samita, je da se, na osnovu referata i izlaganja, dođe do savremenih trendova i aplikativnih znanja koja će u sferi razvoja turizma pomoći Srbiji u njenom izlasku iz krize i njenom usponu u rang liderskih država u oblasti turizma, kako u regionu tako i u Evropi.

Na samitu dodijeljena je i nagrada GRAND PRIX-BUSINESS SAMITA 2019 za lidera preduzetničkog stvaralaštva Zapadnog Balkana vlasnici i direktorici Alfa Ton Lekić“, Sanji Lekić. Nagrada se dodeljuje na osnovu niza standardizovanih postavljenih kriterijuma koji podrazumiјevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda.

Biznis samit okupio je brojne regionalne privredne subjekte, naučne radnike, ekonomske stručnjake, članove privrednih komora Srbije i BiH. Skup su podržali predstavnici Vlade Republike Srbije, Republike Srpske, Privredne komore Srbije, gradova, lokalnih samouprava i drugih državnih naučnih institucija i ustanova, kao i privrednici, preduzetnici, primarni poljoprivredni proizvođači, članovi udruženja, zadruga iz regiona (Crna Gora, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, SJeverne Makedonije, Rumunije) i mnogi drugi.

Saznanja, iskustva, ideje koji su ponijeti sa ovog skupa treba da opravdaju suštinu okupljanja: da bude ispred vremena i da da kvalitet više.

PP Media