Direktor Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama posetio Eparhiju mileševsku

Na dan molitvenog proslavljanja Svetog despota Stefana Srpskog, 1. avgusta 2018. godine, Eparhiju mileševsku posetio je direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde Vlade Republike Srbije Mileta Radojević sa saradnicima. Goste su na kapiji manastira Mileševe dočekali Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski Atanasije sa saradnicima, predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović i njegov zamenik Stanko Kijanović.

U prijatnom razgovoru Episkop Atanasije je naglasio da je Eparhija mileševska u ovom trenutku najviše okrenuta predstojećoj proslavi osamstogodišnjice Mileševe kojoj treba posvetiti punu pažnju i u nju uključiti najvažnije činioce srpskog društva, kako bi se domaćoj i svetskoj javnosti na najbolji mogući način prikazao značaj ove svetinje koja je već dugih osam vekova duhovni, nacionalni i kulturni stožer oko kojeg se Srbi sa svih meridijana okupljaju. Eparhija je, prema rečima Preosvećenog, već pokrenula nekoliko važnih projekata koji nas uvode u jubilej koji će svoju punoću imati 2020. godine.

Zahvaljujući se na srdačnoj dobrodošlici Mileta Radojević je rekao da će Kancelarija kojom on rukovodi dati svoj doprinos u proslavljanju jubileja jer Mileševa to zaslužuje, i da se nada da će se manastir dovesti u stanje kojim ćemo svi biti zadovoljni kako bismo dostojanstveno obeležili osam vekova njegovog postojanja.

Nakon obilaska manastirskog kompleksa i ručka koji je upriličila igumanija Akvilina sa sestrinstvom, sastanak je nastavljen u episkopskoj rezidenciji u Prijepolju gde su potpisani aneksi ugovora o realizaciji projekata između Eparhije mileševske i Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.
PP Media