Završen treći festival „Dani Danila Lazovića“

Treći festival „Dani Danila Lazovića“ završen je sinoć u Priboju, a pobednik manifestacije je student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Strahinja Blažić.
U okviru takmičarske večeri predstavilo se 11 studenata glume iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a najboljem je dodeljena „Povelja Danila Lazović“ i 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koja je obezbeđena pod pokroviteljstvom predsednika Opštine.
Stručni žiri činilu su profesor Fakulteta dramskih umetnosti Radovan Knežević (predsednik), glumac Ivan Bosiljčić, direktor Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić, glumica i prošlogodišnja pobednica Milica Janketić i Jelena Lazović, ispred porodice Lazović.
Publici su se u okviru završne večeri predstavili umetnica Svetlana Stević, Bosiljčić i pobednica drugog Internet konkursa u govorenju poezije Milica Ožegović.
Trodnevni festival počeo je izložbom novinskih članaka posvećenih karijeri Danila Lazovića, a publika je bila u prilici da pogleda i predstavu „Zasluženi odmor“ Amaterske pozorišne scene, kao i izložbu „Čuvari Podrinja“ autora Dragiše Milosavljevića.
Priređen je i program „Danilu u čast“ u kome su učetvovali glumci Beogradskog dramskog pozorišta Vesna Čipčić, Slobodan Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, domaćin festivala Mihailo Laptošević. Domaćin programa „Danilu u čast“ bio glumac Miodrag Krstović.
PP Media