Završetak zlatarskog puta 1. juna?

Nova Varoš – Semafor stiže čim se ugradi još 50 kubika kamena u zid na Milanovcu. Armiračko-betonski radovi na proširenju puta i pešačkoj stazi iznad Mahale u dužini od 70 metara.

Stiže semafor posle podizanja kamenog zida na Milanovcu, foto: D.Gagričić

Martovski sneg za kratko je prekinuo proletošnje radove užičkih „Puteva“ na podizanju potpornog kamenog zida na Milanovcu, na poslednjoj deonici zlatarskog puta.

-Iz „Puteva Srbije“ smo dobili uveravanja da će radovi biti okončani do 31. maja. Nadam se da će rok biti ispoštovan, a zatim započeti radovi na gradnji kružnog toka na raskrsnici Branoševac, za šta su obezbeđena sredstva iz državne kase – kaže predsednik Opštine Radosav Vasiljević.

Imajući u vidu tok radova na deonici Branoševac – Milanovac u munule dve i po godine, malo ko u Varoši veruje da će deonica, duga jedan kilometar, biti završena za dva meseca. Jer, pored poslova na proširenju puta i izgradnji pešačke staze, kolovoz od raskrsnice na magistralnom putu do iza poslednjih kuća na Milanovcu treba da dobije i drugi sloj asfalta?!

Gradiće se kružni tok na raskrsnici Branoševac, foto: D.Gagričić

Pred putarima je zadatak da u zid ugrade još oko pedesetak kubika kamena, pa da se postavljanjem semafora saobraćaj usmeri jednom trakom i tek onda počne kopanje temelja takozvanih terasa (proširenje i staza) na deonici iznad Mahale. Prema rečima Admira Purkovića, rukovodioca radova, neohodni su armiračko-betonski radovi na tri polja ukupne dužine 70 metara. Jedno polje putari izgrade za dve nedelje, a tu su i drenaže, ivičnjaci…

Rekonstrukcija poslednjeg kilometra regionalnog puta Aljinovići – Nova Varoš započela je u jesen 2018. godine tamo gde su radovi stali pre desetak godina, pošto Opština nije bila obezbedila projekat za deonicu na kojoj je trebalo graditi pešačku stazu.

Zlatarinfo