Zbog hapšenja u Centru za socijalni rad pristalice Muamera Zukorlića blokirale magistralu na ulasku u Prijepolje

Oko stotinu pristalica Muamera Zukorlića, blokiralo je oko 12 časova na ulasku u Prijepolje  magistralni put ka Crnoj Gori protesvujući tako zbog hapšenja direktorke i službenice Centra za socijalni rad u Prijepolju. Samir Tandir, lider Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju kazao je da očekuje da se u narednih 48 sati uhapšene puste iz pritvora, u protivnom razmatraće radikalizaciju protesta. Blokada saobraćajnice trajala je dvadesetak minuta nakon čega su se okupljeni razišli.

U petak nakon džume namaza u džamijama koje su pod kontrolom Islamske zajednice u Srbiji, vernici su pozivani da u subotu u 11i30 sati dođu na protest zbog hapšenja direktorke i radnice Centra uz izgovor da su uhapšene službenice samo zbog toga što su Bošnjakinje.

Sa druge strane, u javnosti u gradu na Limu postoji mišljenje da je ovo samo pokušaj sprečavanja daljeg hapšenja i istrage koju sprovodi Specijalno tužilastvo za organizovani kriminal iz Kraljeva. Vlast u Prijepolju u medijima je pominjana u više navrata zbog brojnih afera, očigledno da je klupko polako počelo da se odmotava i da vodi ka vrhu piramide, pa oni koji se osećaju ugroženima pokušavaju na sve način da zaustave dalju akciju državnih organa. Očigledno da su ovu nameru prozreli i Bošnjaci u Prijepolju koji nisu naseli na pozive imama, te se na skupu okupilo svega stotinak građana. Pored Samira Tandira lidera Stranke pravde i pomirenja u gradu na Limu na protestu su viđeni i imami iz džamija koje su pod kontrolom Islamske zajednice u Srbiji.

Saopštenjem za javnost još u četvrtak se oglasilo i Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u kojem je između ostalog rečeno da je sudijama, tužiocima i policajcima mesto iza rešetaka a ne njihovim funkcionerkama.

Inače Specijalno tužilaštvo pre 3 dana uhapsilo je zbog zloupotrebe službenog položaja direktoricu Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabiru Hadživadić  i službenici ove ustanove Alisu Talović. Njima je određen pritvor do 30 dana.

PP Media

One thought on “Zbog hapšenja u Centru za socijalni rad pristalice Muamera Zukorlića blokirale magistralu na ulasku u Prijepolje

  • Objektivan

    on

    Bruka je i sramota da stranka koja sebe naziva Strankom pravde i pomirenja javno poziva gradjane da se pocinioci krivicnih dela aboliraju i javno poziva na ometanje pravde. Ocigledno je da misle da su nedodirljivi i da mogu da rade sta god hoce, da za njih pravo i pravda treba da ima dva arsina. Kada im odgovara zele da se pozivaju na pravo i pravdu a kada se bave necasnim i kriminalnim radnjama, tada bi da za njih pravo i pravda ne vaze. Bruka je i sramota da par necasnih ljudi ( rukovodstvo SPP) u isti kos sa njima stavlja tuzilastvo i policiju. Da nije policije i pravosudnih organa od pojedinih stranackih prvaka se nebi moglo ziveti u Prijepolju, svi bi imali neke ili fantomske ili tetkine firme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *