Zbog lošeg napona žitelji Bele Reke tuže Elektrodistibuciju

Oko tridesetak žitelja novovaroškog sela Bela Reka najavilo je podnošenje kolektivne tužbe protiv Elektrodistribucije u tom gradu zbog lošeg napona i čestih kvarova na elektro mreži, usled čega trpe veliku štetu. Meštanin ovog sela Rade Žunić kaže da su građani više puta upućivali apel lokalnoj Elektrodistribuciji i molili nadležne u toj ustanovi da se njihov problem reši, međutim sve je ostalo samo na obećanjima zbog čega su prinuđeni da presaviju tabak i podnesu tužbu.

– Odlučili smo se na ovaj korak, zbog slabog napona koji iznosi svega 160 volti. Postoje i drugi razlozi, čim počne da pada jača kiša dolazi do nestanka struje u Beloj Reci i okolnim selima. Zbog lošeg napona pregorevaju nam električni uređaji u domaćinstvima – razočarano priča Rade.

On ističe i da je Elekrodistribucija, kako bi pojačala napon u ovom kraju počela igradnju trafostanice u mestu Jadžići još davne 2006 godine, koja ni do danas nije završena.

Strujni ormar oko kojeg se igraju deca, foto: www.ppmedia.rs

– Postavljen je ormar u kome se samo nalaze osigurači. Postoje indicije da je trafostanica, koja je nama bila namenjena završila preko veze u drugom selu. Na ormaru su odvaljena vrata, oko njega se igraju deca pa mala dečija nepažnja mogla imati koban ishod – naglašava Žunić.

Inače, ovo nije jedino selo koje ima problem sa urednim snabdevaljem električnom energijom. Sličan problem muči i meštane drugih planinskih sela ove opštine.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *