Zbog neosnovanog privođenja u Prijepolju novinar podneo tužbu protiv sudije iz Beograda

Novinar Filip Mladenović podneo je pritužbu protiv sudije Drugog osnovnog suda u Beogradu Dragane Branković jer je protiv njega raspisala poternicu koristeći netačne podatke na osnovu koje je granična policija u Prijepolju privela Mladenovića.

U pritužbi se navodi da je sudija Branković raspisala poternicu za Mladenovićem da bi mu se uručio poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku po članu 194 Krivičnog zakonika, koji se odnosi na krivično delo nasilja u porodici.

“Pošto nisam počinio nikakvo krivično delo iz navedenog člana 194 Krivičnog zakonika Republike Srbije, sudija Branković je postupila protivzakonito i neprofesionalno”, navodi se u pritužbi i dodaje se da je ovakav postupak u suprotnosti sa odredbama Zakona o sudijama i sa načelima sudijskog Kodeksa.

Mladenovića je, u noći 15. na 16. jula, u vozu koji saobraća na relaciji Bar Beograd, granična policija u Prijepolju privela pod obrazloženjem da se nalazi na poternici i uručila mu poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku.

Policajci su mu saopštili da se radi o krivičnom delu iz člana 194 Krivičnog zakonika koji se odnosi na nasilje u porodici.

Nakon toga su oslobodili Mladenovića koji se potom autobusom iz Prijepolja vratio u Beograd.

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu potom je uručen poziv za ročište u gradjanskoj parnici i saopšteno mu je da se, ipak, ne radi o krivičnom delu nasilja u porodici zbog čega je privodjen na granici sa Crnom Gorom.

“U sudu su mi rekli da se radi o ‘sistemskoj grešci’, te da je u pozivu navedeno i drugo ime ali je JMBG bio moj. Zbog toga su me i policajci priveli u Prijepolju”, kazao je Mladenović za agenciju Beta.
Izvor: PP Media i Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *