Zbog snega otežan saobraćaj, policija kontroliše upotrebu zimske opreme

Saobraćaj u Srbiji odvija se otežano i uz zimske ulove vožnje zbog snega koji slabo i umereno pada u većem delu Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Utabanog snega od nekoliko centimetara ima na kolovozu od Bistrice ka Borovoj Glavi, niska temperatura dodatno otežava funcionisanje saobraćaja na ovoj deonici a dok u usecima ima i leda na drumu.

Zbog stvaranja snežnog pokrivača do 20 centimetara, vozači se upozoravaju da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.

Oni koji planiraju put u planinske predele zapadne, jugozapadne i istočne Srbije moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu.

AMSS je podsetio da od 1. novembrado 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako na kolovozu ima snega, leda ili poledice.

Saobraćajna policija u narednom periodu sprovodiće detaljnu kontrolu zimske opreme na vozilima, pa se vozači upozoravaju da svoje četvorotočkaše dovedu u red, naročito će akcenat biti stavljen na upotrebu zimskih pneumatika.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *