Prijepolje: Sportski ili nesportski savez?

U našu redakciju stiglo je otvoreno pismo za javnost radnika prijepoljskog Sportskog saveza koje prenosimo u celosti i ono odražava isključivo stav radnika koji su potpisali pismo.
Dana 14.09.2016 godine održana je Vanredna sednica Skupštine sportskog saveza opštine Prijepolje na kojoj je bilo pet tački dnevnog reda.Zapisničar na ovoj sednici Skupštine bio je Duško Maračić a overači zapisnika Rijad Muškić i Nedžad Hodžić. Za razrešenje predsednika Ilije Andrejića, Upravnog i Nadzornog odbora kao i imenovanje novog predsednika, Upravnog i Nadzornog odbora glasalo je 13 delegata.Među ovih 13 delegata glasao je predstavnik Odreda izviđača „Boško Buha“ koji prema Zakonu o sportu nije mogao biti prisutan a niti glasati jer odredi izviđača nisu sportska udruženja, započinju priču u svom otvorenom pismu za javnost radnici ovdašnjeg Sportskog saveza.

Nakon ove Skupštine koja je nelegalno odluke donela, Denijal Mezidžić i Duško Maračić su sastavili novi zapisnik sa ove Skupštine od 14.09.2016 godine u koji su uneli da se na toj sednici Skupštine sportskog saveza opštine Prijepolje raspravljalo o još dve tačke dnevnog reda i to:
1) O promeni zastupnika SSOP i
2) Imenovanju lica za podnošenje prijave u APR-u
i ako o tome na predmetnoj sednici Skupštine nije bilo ni reči.

Denijal Mezildžić i Duško Maračić su ove dve odluke potpisali i poslali u Agenciji za privredne registre nakon čega je APR izdao rešenje o promeni zastupnika,i za zastupnika Sportskog saveza opštine Prijepolje pored Generalnog sekretara Eldara Lisice upisao i Denijala Mezildžića.
Na osnovu rešenja iz APR-a Mezildžić je uradio pečat Sportskog saveza opštine Prijepolje. U Vojvođanskoj banci je pokušao prenos sredstava sa žiro računa SSOP,međutim generalni sekretar je obavestio banku da se obustavi svaki prenos sredstava Denijalu Mezidžiću,što je banka i učinila.
Takođe,dana 31.10.2016 je održana je i druga vanredna sednica Skupštine gde se raspravljalo o promeni Statuta Sportskog saveza opštine Prijepolje,gde je takođe bilo prisutno 13 delegata(nelegitimno,jer Sportski savez opštine Prijepolje broji 33 člana).I na ovoj sednici je
prisustvovao delegat odreda izviđača „Boško Buha“ koji po Zakonu o sportu nije imao pravo da prisustvije sednici niti da glasa,a takođe sednici nije prisustvovao niti ovlašćeni predstavnik iz SRD „Lipljen“ iz Brodareva. Isto tako su sa ovom nelegitimnom većinom falsifikovali dokumenta,overili pečatom,poslali u APR-u gde su takođe izvršili promenu podataka odnosno promenu Statuta, tvrde nezadovoljni radnici saveza.

Čudan neki ključ od vrata prijepoljskog Sportskog saveza

Čudan neki ključ od vrata prijepoljskog Sportskog saveza


Dalje i na trećoj nelegitmno održanoj sednici su ponovili isti scenario kao i na prethodne dve sednice, poslali dokumenta APR-u, overili nelegalno uraćenim pečatom,falsifikovali Odluke i izbrisali Generalnog sekretara Sportskog saveza opštine Prijepolje Eldara Lisicu sa mesta zastupnika SSOP.
To nije sve u međuvremenu svih ovi nelegalnih i nezakonitih radnji,grupa pojedinaca u sastavu: Denijal Mezildžić,Duško Maračić,Admir Mušović,Bojan Milinković i Branislav Divac su dva puta „obili“ bušilicom bravu od kancelarije Sportskog saveza opštine Prijepolje koja se nalazi u ulici Sandžačkih brigada br:1 i to:

• Prvi put 19.10.2016 godine oko 17 časova i
• Drugi put 18.11.2016 godine oko 16 časova.

Sve ovo napred navedeno smo uredno prijavili Policijskoj upravi u Prijepolju, nadležnom Tužilaštvu, kao i dokaze za falsifikovanje dokumanata(zapisnike) smo dostavili,međutim nemamo još nikakav odgovor, i pet zaposlenih svoje radno vreme provode na ulici,kafićima, parkovima,jer pojedinci koji su vinovnici svih ovih krivičnih dela neomogućuju zaposlenima da normalno rade i pristupaju svakodnevnim radnim obavezama,a najveću štetu u celoj ovoj situaciji trpe 33 sportska kluba u Prijepolju. Sa celim slučajem su upoznati i predstavnici Ministarstva za sport, Sportskog saveza Srbije i lokalne samouprave, zaključuju u svom otvorenom pismu za javnost radnici Sportskog saveza.

Sportski savez opštine Prijepolje
Eldar Lisica, Generalni sekretar
Savo Pušica – radnik saveza