Zlatarplast pobednik Radničkih sportskih igara

Nova Varoš – Zlatarplast iz Bistrice sveukupni je pobednik Radničkih sportskih igara koje su nakon sedam dana takmičenja završene sinoć u Novoj Varoši. Najbolji sportista igara je profesor istorije Nikola Konjokrad iz Prosvete, dok je za najbolju sportistkinju proglašena njegova koleginica Nataša Bučevac, profesorica fizičkog. Pehar za fer-plej pripao je „Srbijašumama“.

Zlatarplast sveukupni pobednik Radničkih sportskih igara, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Na ceremoniji svečanog zatvaranja priznanja su dodeljena najboljim pojedincima i ekipama u svih 11 sportskih disciplina u obe konkurencije: malom fudbalu, odbojci, basketu, šahu, nadvlačenju konopca, atletici, bacanju kamena s ramena, pikadu, sportskom obaranju ruke, plivanju i poligonu spretnosti .

Na Radničkim sportskim igrama ove godine je učestvovalo više od 300 zaposlenih u javnom i privatnom sektoru. Većina takmičenja bila je na sportskim terenima u Naselju, a učestvovalo je 14 ekipa. Najbrojnije su bile Zlatarplast i Turistička organizacija „Zlatar“ koje su imale takmičare u svim sportovima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pored njih, učestvovali su i Gumara, Dom zdravlja, Kafe „Kodeks“, Limske HE, Naniks, Opštinska uprava, Prosveta, Predškolska ustanova „Paša i Nataša“, Plastika, Srbijašume, Frigoluks i Centar za socijalni rad.

Radničke sportske igre obnovljene su pre pet godina. Organizuje ih Sportski savez Nove Varoši, a pokrovitelj je opština Nova Varoš.

Izvor: Varoške novine