Zlatna jesen „Ognjene“ – „Pukni zoro“ novi brend za tržište Slovenije

Prijepolje – Prijepoljsko preduzeće Braća Tomašević i njihov brend Ognjena već odavno su prepoznati kao simbol vrhunskog kvaliteta jakih alkoholnih pića, ne samo u Srbiji. Rakije i likeri iz destilerije Ognjena u selu Ivanju  kod Prijepolje dobili su brojne domaće i međunarodne nagrade za najviši kvalitet.

Foto: PP Media

Kraj protekle godine doneo je nova priznanja za  kvalitet brenda Ognjena,  u praksi potvrđena i plasmanom rakije iz Ivanja na tržište Evropske unije.

Krajem oktobra u Zagrebu, na prestižnom 5. Crospirit ocenjivanju, u konkurenciji čak 237 uzoraka iz cele Evrope,  veliku zlatnu medalju dobila je Ognjena rakija od dunje, a zlatnu Ognjena šljivovica. Polovinom novembra,  na drugom sajmu Vinska vizija Otvorenog Balkana u Beogradu međunarodni žiri je zlatnim medaljama za kvalitet nagradio Ognjena rakije od šljive i jabuke.

Dve nedelje kasnije, sa 10. Spirit fest Sarajevo stigla je vest da su Ognjena rakije, u konkurenciji preko 60 proizvođača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore,  osvojile zlatne medalje za kvalitet  rakija od šljive, jabuke i dunje.

Decembar je doneo i značajan poslovni uspeh.

-Naš brend i kvalitet „pročuli“ su se i u Sloveniji, pa smo na kraju prošle godine realizovali značajan izvoz naših rakija na tržište Slovenije- ističe Miloš Tomašević, suvlasnik i direktor Braća Tomašević DOO. Sa partnerima, firmom koja ima ozbiljan udeo u vlasništvu ugostiteljskih objekata u Ljubljani, od naših najboljih rakija kreirali smo novi brend, za potrebe slovenačkog tržišta. Brend se zove Pukni zoro, prema pesmi koja je jednako popularna u Srbiji i Sloveniji. Za tržište Slovenije uradili smo potpuno nov vizuelni i grafički identitet naših rakija, a naši slovenački partneri pokrenuli su  izuzetno atraktivnu promotivnu kampanju.

Prema informacijama iz Slovenije, Pukni zoro već postaje prepoznatljiv brend u ljubljjanskim kafanama.

-U februaru planiramo da napravimo promocije u par prestižnih lokala u Ljubljani. Generalno, plan jer da preko Slovenije naše rakije plasiram o na tržište Evripske unije, kaze Miloš Tomašević.

PP Media