Župljanin dobitnik priznanja Zlatna kamera

Novi Pazar – Fotoreporter i dopisnik Sportskog žurnala i Politike Senad Župljanin iz Novog Pazara, dobitnik je priznanja “Zlatna kamera” koju dodjeljuje Udruženje sportskih novinara Srbije.

Foto: Sportski žurnal

Župljanin kaže da mu je posebno drago što je za ovu nagradu predložen od strane kolega iz Užica i Kraljeva koji su prepoznali njegov rad i odlučili da ove godine upravo on bude dobitnik priznanja “Zlatna kamera”.

“Posebno mi je drago jer su me predložile kolege iz Užica i Kraljeva koje su se sjetile mene kao fotoreportera. Tim povodom velika mi je čast i zadovoljstvo da primim jedno ovakvo priznanje”, rekao je Župljanin za 020 media.

Senad Župljanin također je jedan od urednika sportskog Almanaha u kojem se nalazi preko 400 sportskih fotografija čiji je Župljanin autor.

Župljanin u svojoj arhivi ima preko 2 miliona autorskih fotografija a u svojoj karijeri prisustvovao je mnogim sportskim dješavanjima koje je svojim fotoaparatom zabilježio.

Kao fotograf radio je i za Fonet a trenutno je zaposlen u Odeljenju za informisanje Grada Novog Pazara.

Župljanin je također veliki humanitarac, kao predsjednik Humanitarnog udruženja “Volonteri NP”, učestvovao je u mnogim humanitarnim akcijama a posebno se istakao za vrijeme koronavirusa.

Tokom teškog perioda COVID 19, kada je prema zvaničnim informacijama umrlo oko 214 osoba u Novom Pazaru, Župljanin je zajedno sa svojim volonterima učestvovao kao dobrovoljac u Crvenoj zoni u Opštoj bolnici Novi Pazar gdje je tokom ljeta svakog dana prenosio boce sa kiseonikom u odeljenja na kojima su zbrinjavani zaraženi pacijenti.

Ovom prilikom, portal 020 media čestita svom kolegi Senadu Župljaninu na dobijeno priznanje. Želimo mu puno uspjeha u daljoj karijeri i radu.

Izvor: 020 Media