Privremene mere uvedene u Novoj Varoši

U opštini Nova Varoš uvedene su privremene mere, a Vlada Srbije imenovala je petočlani Privremeni organ koji će do lokalnih izbora vršiti vlast i obavljati poslove iz nadležnosti Skupštine opštine, predsednika opštine, njegovog zamenika i Opštinskog veća.
Privremenim organom će predsedavati Ivan Mladenović, koji je do sada obavljao funkciju zamenika predsednika opštine. Odlukom Vlade Srbije članovi Privremenog organa su i naprednjaci dr Branko Popović, direktor Doma zdravlja i Branko Bjelić, direktor „Rezervata Uvac“, kao i socijalista Branislav Dilparić, bivši predsednik Skupštine opštine.
Opoziciju će predstavljati Slaviša Purić, predsednik lokalnog odbora DS koji je do 2012. godine bio na funkciji predsednika opštine Nova Varoš.
Privremene mere su uvedene jer vladajuća koalicija oko SNS i SPS nije u zakonskom roku predložila kandidata za novog predsednika opštine Nova Varoš umesto Dimitrija Paunovića koji je 8. decembra podneo ostavku zbog prelaska na dužnost načelnika Zlatiborskog okruga sa sedištem u Užicu.
PP Media