Pregovori propali, stečaj realna opcija

Informacije su jako loše, Fap-a više neće biti, mi nećemo moći da funkcionišemo posle 31. maja, bićemo u stečaju. Jedina pozitivna stvar je to što ćemo idućeg ponedeljka ići u Vojsku Srbije da se dogovaramo o formiranju novog preduzeća, koje će zaposliti što je moguće veci broj radnika, od 100 do 150, kazao je Miroslav Mršević predstavnik štrajkačkog odobora radnika Fap-a.
Jako sam razočaran i mislio sam da država može mnogo više da uradi. Štrajkačima su za danas najavljeni razgovori u Vladi sa ministrom Sertićem i ministrom odbrane , ali su oni danas razgovarali sa Draganom Stevanovićem, predstavnikom Vlade i predsednikom nadzornog odbora Fap-a i Pećancem, premijerovim savetnikom, dodaje Mršević.
Mi nikako nismo zadovoljni ponuđenim jer to znači zatvaranje Fap-a, a to nama nije u interesu. Ja ovo moram staviti radnicima na glasanje. Rekli su nam da možemo štrajkovati koliko god hoćemo i da država ima mogućnost da to izdrži. Radnici koji posle 31. maja odu na biro imaće povezan staž, dobiće 200 evra po godini staža, a u međuvremenu će deo ljudi zadržati Vojno remontni zavod. Obrazloženje je da po zakonu o stečaju i zakonu o radu, kao i odlukama MMF-a to tako mora da bude.
Rekli su nam da je SISU je postavio nemoguće uslove , po zaposlenom, i da to niko nije mogao da ispoštuje. Mi idemo u ponedeljjak u Vojsku Srbije da pokušamo da izdejstvujemo veći broj radnika u remontnom zavodu. Posle toga donosimo odluku da li ostajemo u štrajku, radnikee ćemo pitati da se izjasne o ovom pitanju po imenu i prezimenu, zaključuje Miroslav Mršević.
PP Media