Agencije ne razmišljaju o otkazivanju aranžmana u Turskoj

Turističke agencije u Srbiji koje su klijentima ove sezone ponudile aranžmane u Turskoj još ne razmišljaju o njihovom otkazivanju, posle sinoćnjeg pokušaja državnog puča u toj zemlji, a pojedine su još na proleće, predosećajući razvoj situacije, odlučile da u ponudi nemaju Tursku kao letnju destinaciju.

Na takav korak su se odlučile agencije „Argus turs“ i „Sabra“, u kojima je za Tanjug rečeno da su to uradile posle niza terorističkih napada u toj zemlji.

„Uopšte nemamo aranžmane za Tursku, nismo ni započinjali ovu sezonu, jer smo predvideli sva dešavanja“, kažu u „Agrus tursu“.

Iz „Sabre“ navode da su celokupan program za Tursku otakazali još pre mesec i po dana.

Agencija „Kontiki“ je klijentima ove letnje sezone ponudila aranžmane u toj zemlji, a kako je za Tanjug rečeno u toj agenciji, za sada sve funkcioniše najnormalnije.

Navode da ne postoje informacije da se na destinacijama na kojima su njihovi klijenti bilo šta dogodilo, a u slučaju da se nešto nepredviđeno desi biće organizovan čarter let kako bi putnici mogli da se vrate u zemlju.

Ističu i da njihovi turisti koji su trenutno u letovalištima u Turskoj ne žele da se vrate kući.

U agenciji „Oktopod“ za Tanjug kažu da prate situaciju i da čekaju ponedeljak, kada bi trebalo da se „iskristalizuje“ situacija.

Navode da dobijaju pozive od klijenata koji su zabrinuti, da mali procenat otkazuje putovanja za Tursku, da postoji mogućnost da se otkažu aranžmani u toj zemlji, ali da je potrebno sačekati definitivni dogovor na „višem“ nivou, odnosno između turističkih agencija u Srbiji, avio prevoznika i partnera u Turskoj.
Izvor: tanjug