Kiša „spasila“ meštane Brodareva nestašice vode

Dok se vlast i opozicija prepucavaju ko je kriv zbog nestašice vode u Brodarevu, kiša koja je protekle noći padala spasila je meštane ove varošice dalje nestašice.
Taman kada su izgradnjom fabrike vode brodarevci pomislili da su njihovi problemi sa vodosnabdevanjem rešeni stiglo je novo leto ali i stara boljka zvana „suve slavine“. Nekako se i ta nestašica poklopila sa otpuštanjem 8 radnika JKP „Lim“ od kojih je znatan deo njih radio upravo u novoizgrađenoj fabrici vode.
Predstavnici aktuelne vlasti krajem sedmice posetili su Brodarevo i fabriku vode, predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović bio je zatečen kako kaže informacijom da Brodarevo nema vode. Dok drugi „autentični“ predstavnici naroda koji su došli na lice mesta za nestašicu vode optužuju prošlu vlast. Ono što svakako treba da brine meštane Brodareva jeste i to da niko od opštinskih zvaničnika nije ponudio rešenje za ovaj gorući problem.
U trenutnoj postavci izvršne vlasti u Prijepolju, Brodarevo nema svog predstavnika odnosno niti jedna od stranaka koje obnašaju vlast u Prijepolju nikok iz ovog kraja nije predložila za neko rukovodeće mesto. Da li Brodarevo ima školovanog i sposobnog čoveka koji će moći da se bori za njihove interese i da bude izabran na neko rukovodeće mesto videćemo u narednom periodu, kada se budu birali novi direktori javnih ustanova. Ostaje da se vidi i da li će ova očigledna nepravda prema brodarevcima tada biti i ispravljena.
Kako se u narodu kaže “ tuđa ruka svrab ne češe“ pa tako do eventualnog izbora nekog iz Brodareva na rukovodeće mesto koji bi se aktivnije založio da se ovaj problem reši, meštanima Brodareva i okolnih sela ostaje nada da će kiša češće padati kako bi imali normalno i kvalitetno vodosnabdevanje.
PP Media