Almir Memić i Ognjen Matović juniorski prvaci Srbije u boksu

Ognjen Matović i Almir Memić, članovi Boks kluba “Miks Emilio Steher” iz Prijepolja postali su prvaci Srbije u boksu za takmičare do 19 godina, na prvenstvu koje je minulog vikenda održano u Pirotu. Matović je prvak u konkurenciji do 75 kilograma, dok je Memić najbolji bio u velter kategoriji. Još dve medalje za prijepoljski boks, i to bronzane, osvojili su Emra Lukač, u konkurenciji do 63 kilograma i teškaš Alen Mašović. Trener kluba Mikica Tomašević kaže da je zadovoljan ostvarenim rezultatima te da je konkurencija bila izuzetno jaka.

– Na državnom prvenstvu u Pirotu nastupilo je više od 260 takmičara i viđeno je 180 borbi. Svi naši borci koji su nastupili okitili su se medaljom. Ognjen Matović je do zlata stigao tako što je sve svoje suparnike nokautirao u prvoj rundi. Takođe, naš najbolji bokser Almir Memić nije imao dostojnog takmaca pa je ponovio prošlogodišnji uspeh i ponovo postao najbolji junior u velter kategoriji – kaže Tomašević.

Ognjen Matović i Almir Memić od 22 do 24. aprila nastupiće za reperezentaciju Srbije na velikom međunarodnom turniru u Zagrebu.

PP Media