Ambasadori Palestine, Libije i Kuvajta posetili Novu Varoš

Opštinu Nova Varoš posetili su ambasadori Palestine, Kuvajta i Libije u Republici Srbiji. Tokom radnog sastanka sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem i njegovim saradnicima razgovarali su o mogućnostima ulaganja privrednika iz ove tri zemlje u novovaroški kraj. Nakon sastanka održanog u zgradi lokalne samouprave strana delagacija obišla je planinu Zlatar.
Tokom jednočasovnog sastanka stranka delagacija upoznata je sa privrednim resusrsima kojima opština Nova Varoš raspolaže, akcenat je stavljen na turizam i poljoprivredu kazao je nakon sastanka prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

– Nadamo se da će neko od privrednika iz neke od ovih zemalja doći da investira u našu opštinu. Mi smo u mogućnosti da ponudimo poslovne pogone, zatim hotel RH “Cenatr” na Zlataru a tu je i mogućnost ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju kao i preradu i pakovanje zdrave pijaće vode – kaže Vasiljević.

Ambasador Kuvajta u Repulici Srbiji Yousef A. Abdulsamad istakao je da je zadovoljan onim što je čuo od vodećih ljudi u opštini te da će privrednicima u svojoj zemlji predstaviti mogućnost isve pogodnosti koje priža ulaganje u ovaj kraj.

Radosav Vasiljević sa ambasadorima Libije, Kuvajta i Palestine, foto: www.ppmedia.rs

– Vaš kraj pruža mogućnost za ozbiljna ulaganja. Sve ovo ja i moji saradnici prenećemo privrednicima u našoj zemlji – naglasio je Yousef A. Abdulsamad.
Posebnu pažnju stranoj delegaciji privukla je činjenica da novovaroški kraj obiluje izvorima sa pijaćom vodom koji stoje neiskorišćeni što pruža mogućnost za otvaranje fabrike za preradu i pakovanje zdrave i čiste vode.
PP Media