Andrea Gojaković iz Brodareva pobednica sedmog Bum festa

Prijepolje/Brodarevo – Andrea Gojaković, učenica osmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Brodareva pobednica je sedmog po redu, Bum festa, koji je protekle večeri održan u Domu kulture Prijepolje. Zahvaljujući organizatorima, koji su se, nakon petogodišnje pauze, potrudili da ovu manifestaciju podignu na viši nivo i znatno unaprede, velika sala prijepoljskog Doma kulture bila je mala da primi sve posetioce, koji su sa uživanjem pratili takmičare ali i srčano navijali za svoje favorite.

Foto: A.Rovčanin

Da i dalje postoji veliko interesovanje za umetnost i da su ustanove kulture male da prime sve one koji su željni kvalitetnih programa, svedoči i Velika sala Doma kulture Prijepolje u ponedeljak veče. Manifestacijom Bum fest, koja je nakon 5 godina opet podignuta na noge, ova ustanova kulture pružila je šansu deci da se osete kao prave muzičke zvezde. Uz publiku, koja ih je uz brojne ovacije pratila i sa njima pevala u glas, uspeli su, kako kažu, da ostvare svoje snove što je dodatni podstrek da se u budućnosti trude da razvijaju svoje talente.

-Takmičenje u pevanju je moj san otkako sam bila mala i zaista baš mi je drago što sam učestvovala a kamoli pobedila, obzirom da nemam nikakvog muzičkog  obrazovanja. Mnogo mi znači šansa koju sam dobila da nastupim, jer se u našem kraju veoma retko održavaju ovakvi festivali – kaže pobednica Andrea Gojaković, OŠ „Svetozar Marković“ iz Brodareva.

Foto: A.Rovčanin

Stručni žiri koji su činili Savo Bodžulić,muzičar, producent, aranžer, Milica Tomašević, master muzičar i Goca Tržan, ocenjivao je ritmičnost, tonalitet i scenski nastup. Drugo mesto pripalo je Petru Pjanoviću iz OŠ “Vladimir Perić Valter“ u Prijepolju a treće mesto Emini Džinović, iz OŠ “Mihajlo Baković“ iz Seljašnice. Žiri trudio se da svojim stručnim savetima ukaže mališanima šta je to na šta moraju obratiti pažnju kako bi kvalitet pevanja podigli na viši nivo.

-Mislim da je divno što je ovoliko ljudi došlo da bodri svoje sugrađane i drugare i što Dom kulture Prijepolje  ima tu vrstu tradicije da okuplja decu i gaji umetnost. Ovakve manifestacije su dobre za klince, dobro je da se takmiče i čuju ko je kakav. Bilo je dobrih i manje dobrih a i publika je vrlo dobro čula i dala svoju ocenu. Ali to je manje važno. Ono što je važnije je da ih je neko okupio, organizovao za njih kvalitetno nadmetanje sa besprekornom scenom  i pružio šansu da se takmiče, da shvate je li to za njih ili nije – kaže pevačica Goca Tržan.

Dom kulture Prjepolje zaista se potrudio da unapredi ovu manifestaciju kako bi obezbedio vrhunski doživljaj i takmičarima i publici- od scene, preko nešto drugačijeg sistema takmičenja i ocenjivanja do nagrada, koje su obezbeđene kako za sve takmičare  tako i za publiku. Besprekorna organizacija rezultirala je prepunom salom publike, koja je sve vreme plesala, pevala, od srca uživajući u programu koji kao da je stvoren za ove pretpraznične dane.

-Svi programi koje organizujemo sa školama su fantastični, prvenstveno zbog dece, jer naš cilj je da pružimo deci šansu da razvijaju svoje talente, ne samo u muzici već i u glumi, plesu itd, jer to je svrha našeg postojanja, zar ne? Iako je sa decom osetljivo raditi, sa žirijem smo nastojali da što bezbolnije obezbedimo prolazak iz kruga u krug i mislimo da smo u tome uspeli. Deca su zadovoljna a publika je odlično reagovala – zadovoljno kaže direktorka Doma kulture Admira Mostarac.

U revijalnom delu manifestacije, goste je zabavljala Goca Tržan a nastupili su i mališani pripremne predškolske  grupe vrtića Naša radost iz vrtića Duga. Ovaj program finansijski je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

PP Media