Odbornici naprednjaka napustili prijepoljsku skupštinu pre glasanja

Prijepolje – Do sada nije bila praksa da odbornici pozicije napuštaju skupštinska zasedanja, međutim ako je sudeći prema zbivanjima na poslednjoj sednici u Prijepolju i to se promenilo. Naime, sedam od devet odbornika Srpske napredne stranke, napustilo je poslednju sednicu, zajedno sa odbornicima Stranke pravde i pomirenja pre glasanja o tačkama koje su bile na dnevnom redu 19. sednice.

Foto: PP Media

Da apsurd bude veći, odbornici naprednjaka nisu prihvatili predlog Opštinskog veća, u kojem sede čak tri člana te partije, da se u dnevni red uvrsti tačka koja se ticala unapređenja pružanja zdravstvene zaštine. Prethodno je usvojen budžet za narednu godinu pa ostaje nejasno šta je cilj dela odbornika vladajuće partije, koja čini okosnicu prijepoljske vlasti i da li predsednik opštine Vladimir Babić i Opštinsko veće uživaju poverenje među odbornicima naprednjaka.

Iako je završena rasprava o svih 19 tačaka dnevnog reda, 19. sednica SO Prijepolje, nije privedena kraju jer nije postojao kvorum za glasanje. I dok je do sada bilo uobičajeno da kvorum ometaju odbornici opozicije, ovog puta kvorum je izostao jer su skupštinsku salu napustili odbornici vladajuće većine, tj odbornici SNSa i novih koalicionih partnera – Stranke pravde i pomirenja.

Tok 19. sednice SO Prijepolje bio je neuobičajen od samog početka do kraja. Od ukupno 41 odbornika, sednici je u momentu konstatovanja kvoruma prusustvalo samo 17, od potrebnih 21 za glasanje,  jer je napustilo sedam odbornika SNS i 4 odbornika novih koalicionih partnera- Stranke pravde i pomirenja.

-Do sada je bila praksa da opozicija bude ta koja ometa kvorum, a sinoć su pored opozicije, skupštinsku salu napustili i odbornici vladajuće većine. Neuobičajeno je i to što je Opštinsko veće, koje između ostalog čine i većnici iz redova Srpske napredne stranke, predložilo tačke koje su trebale da se razmatraju na samoj sednici skupštine a onda odbornici iste te partije taj predlog nisu prihvatili. Kad smo konstatovali da nema kvoruma, prekinuo sam sednicu i obavestio odbornike da će se glasati u nekom novom terminu o kome će biti naknadno obavešteni. Ne znam kada će to biti, jer neću zakazivati sednicu dok ne budem bio ubeđen da ćemo imati dovoljno odbornika na glasanju. Krajnji rok da se 19. sednica SO Prijepolje završi je 24. februara a ja se iskreno nadam da  ćemo mi ovu sednicu završiti mnogo ranije – kaže predsednik SO Prijepolje Izudin Šantić.

PP Media